0 Produkt(er) - Kr0
Top Ads
HurryUP!!!
  • OVER €33

    10%OFF

  • OVER €66

    13%OFF

  • OVER €99

    16%OFF

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Lamine Yamal og Nico Williams: Spanske vinger som imponerer i EURO 2024

To av turneringens mest fremtredende spillere så langt, kantspillerne Lamine Yamal og Nico Williams, har utviklet et fruktbart partnerskap både på og utenfor banen.

Spanias plass i fotballens panteon er sikret av deres fem seniorturneringsseire – tre EURO-er, en VM og en Nations League – men det er nøyaktig 60 år siden de truet med å gå hele veien ved å bruke en startellever med to tradisjonelle vinger.

Det var da de vant Europamesterskapet i 1964 med de magiske talentene til Amancio og Carlos Lapetra.

I løpet av de mellomliggende generasjonene, da trofeer begynte å strømme inn, var det midtbanespillere som gjorde en annen, ballbesittende jobb på sidelinjene – David Silva, Andrés Iniesta, Marco Asensio, Cesc Fàbregas blant andre, med sporadiske opptredener for individuelle kantspillere som Pedro eller Yeremy Pino.

I dag tilhører Spanias sidelinjer de spennende og oppløftende Lamine Yamal og Nico Williams, to av de mest fremtredende spillerne i EURO 2024 så langt.

Ferdighetsutstilling: Lamine Yamal's touch

Den førstnevnte ble den yngste startende spilleren i Europamesterskapets historie – og la deretter opp til et mål for Dani Carvajal mot Kroatia, og ble den yngste assistleverandøren til hans allerede imponerende antall prestasjoner.

Den sistnevnte ble kåret til kampens beste spiller i Spanias 1-0 seier mot de regjerende mesterne Italia, og ga Giovanni Di Lorenzo en krevende kveld, traff tverrliggeren med et dundrende krøllet skudd og begeistret med sin dristighet, fart og tekniske ferdigheter.

Det er vanskelig å argumentere for at den ene er mer spektakulær enn den andre. Lamines alder, fortsatt 16 til etter at denne turneringen er over, gir ham en fordel, mens Williams' bakgrunnshistorie vinner overlegent.

Hans mor og far ble tvunget til å krysse Sahara-ørkenen barføtt, uten mat eller vann, i et forsøk på å nå Spania, mens moren Maria var gravid med Nicos eldre bror, Iñaki.

Spania vs Italia Kampens Beste Spiller: Nico Williams

Yamal og Williams er adskilt av rundt 70 meter på banen, fire år i alder, og deres klubber, Barcelona og Athletic Club. Imidlertid er de forent av vennskap, medfødt dristighet og et felles mål: å vinne EURO 2024.

Williams fortalte Marca: "Lamine og jeg er veldig like. Vi elsker å se videoer av store fotballspillere, og vi er 'gate'-spillere. Derfor forstår vi hverandre.

"Vi er stadigter å erte hverandre. Det er et vennskap som ble født i Georgia i fjor – vi søkte hverandre ut med ballen [i Spanias 7-1-seier], og han scoret sitt første landslagsmål, 16 år gammel!

"Når det gjelder meg, er kunsten å være en kantspiller for det meste psykologisk – du kan se frykten i forsvarerens øyne hvis du går forbi ham og han faller tilbake. Jeg hadde en spektakulær kveld mot Italia, men jeg anser meg ikke som en av de beste i denne turneringen."

Buffon om Italia, åttendedelsfinalen og avsløringene i EURO 2024

Yamal fortalte EURO2024.com: "Jeg tror det gir mer glede å gi assist, fordi du har hjulpet lagkameratene dine. Men når du scorer er det mer tilfredsstillende – det er en stor lettelse, det føles ut av kroppen. Jeg kan ikke sette ord på det."

Og om hans evne til å gjentatte ganger velge det riktige alternativet når han er i besittelse, la han til: "Det er noen øyeblikk når du tenker, men mesteparten av tiden er det uten å tenke. Jeg tror det er en gave."

Luis de la Fuente, som ga 16-åringen hans debut, og paret ham med Williams, er enig: "Lamine har blitt berørt av Guds magiske stav."

Verwante Tags

Lamine Yamal Nico Williams EURO 2024 Spania Fotball Drakter EM 2024

Nieuws gerelateerde Producten