• OVER €99

16%OFF

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Frankrike 1-0 Belgia: Spillerbetygninger da Les Bleus sikrer kvartfinaleplass i Euro 2024

Frankrike slo Belgia i åttedelsfinalen i Euro 2024

Jan Vertonghen selvmål skilte de to lagene

Les Bleus møter Portugal eller Slovenia i neste runde

Frankrike avanserte til kvartfinalen i Euro 2024 med en 1-0 seier mot rivalene Belgia.

Et sent selvmål fra Jan Vertonghen var alt som skilte de to lagene i Düsseldorf, da Les Bleus akkurat klarte å sikre seieren.

De røde djevlene forsvarte seg det meste av kvelden, men var ineffektive på kontringene og reiser hjem med et sukk.

Hvordan kampen utspant seg

Den første perioden, som var preget av få sjanser, så nesten Belgia snike seg foran da en innoverskrudd frispark fra Kevin De Bruyne fanget målvakten Mike Maignan på feil fot, men han reagerte akkurat i tide til å slå ballen unna målet.

Frankrikes første åpning kom da Jules Koundes innlegg fant hodet til Marcus Thuram, men hans forsøk gikk like utenfor.

Rett før pausen, fyrte Aurelien Tchouameni av et skudd over mål fra like innenfor boksen, noe som avsluttet en frustrerende første omgang for Frankrike.

Etter pause kom Tchouameni nærmere da hans skudd ble avledet av Wout Faes og tvang Koen Casteels til en lav redning.

Det franske angrepet fortsatte med Kylian Mbappe som passerte tre forsvarere og skrudde et skudd like over Casteels' mål.

Belgia burde ha tatt ledelsen da William Saliba mistet ballen og De Bruyne sendte Yannick Carrasco gjennom, men han tok for lang tid på å få av skuddet og ble nektet av en siste øyeblikks takling fra Theo Hernandez.

De Bruyne klarte selv å tvinge fram en redning fra Maignan med Belgias neste betydningsfulle angrep, da han kom inn fra venstre og skjøt mot den franske målvakten.

Med bare fem minutter igjen vant Frankrike kampen. Tålmodig spill på kanten av Belgias boks endte med at N'Golo Kante ga ballen til Randal Kolo Muani, og hans skudd ble avledet av benet til Vertonghen og forbi en hjelpeløs Casteels, noe som sendte Les Bleus videre.

Spillerbetygninger for Frankrike (4-3-3)

GK: Mike Maignan - 6/10 - Hadde lite å gjøre annet enn å redde et par forsøk fra De Bruyne. Rask til å komme ut og fjerne umiddelbar fare.

RB: Jules Kounde - 7/10 - Fikk tillatelse til å komme høyt opp på banen og bidra til angrepene. Involvert i bevegelsen som førte til seiersmålet.

CB: Dayot Upamecano - 6/10 - Ble spunnet av Openda tidlig, men hadde ellers få problemer. Sammen med Saliba klarte han å dempe trusselen fra Lukaku.

CB: William Saliba - 6/10 - Gav heller ikke Lukaku en sjanse. Litt heldig at Belgia ikke utnyttet øyeblikket han mistet ballen i midtbanen.

LB: Theo Hernandez - 7/10 - Den eneste spilleren som var en trussel i begge ender. Reddet Frankrike med siste øyeblikks taklinger og holdt nervene i sjakk når han hadde ballen i siste tredjedel.

CM: N'Golo Kante - 7/10 - Ikke en klassisk Kante-forestilling, men en effektiv en likevel. Litt slurvete enn vanlig og slapp unna med noen småfeil, men kom til slutt opp med den vinnende assisten og ga Belgia hodepine.

CM: Aurelien Tchouameni - 6/10 - Rolig og samlet på midtbanen. Mange av Frankrikes angrep endte med at han skjøt over tverrliggeren av en eller annen grunn.

CM: Adrien Rabiot - 4/10 - Den første franske spilleren i historien som spiller i EM uten å være kontraktbundet til en klubb. Han spilte absolutt som en som er arbeidsledig, men ikke av egen vilje. Fraværende i midtbanekampen.

RW: Antoine Griezmann - 5/10 - Passet ikke å spille bredt og drev gradvis inn sentralt etter hvert som kampen gikk.

CF: Marcus Thuram - 5/10 - Prøvde å involvere andre når han falt dypt. Bommet på to store headinger før han ble byttet ut.

LW: Kylian Mbappe - 6/10 - Lot ikke sin brukne nese hindre hans lynraske vendinger. Belgia fryktet ham, men klarte å stenge ham ned jo nærmere mål han kom.

Substitutter

SUB: Randal Kolo Muani (62' for Thuram) - 6/10

Subs not used: Brice Samba (GK), Alphonse Areola (GK), Benjamin Pavard, Ibrahima Konate, Ferland Mendy, Jonathan Clauss, Eduardo Camavinga, Warren Zaire-Emery, Youssouf Fofana, Kingsley Coman, Bradley Barcola, Ousmane Dembele, Olivier Giroud

Manager

Didier Deschamps - 6/10 - Frankrike kryper videre som de alltid gjør. Vinnermaskinen fortsetter så vidt å rulle.

Spillerbetygninger for Belgia (4-4-2)

GK: Koen Casteels - 6/10 - Ble tvunget til noen redninger i andre omgang, men var for det meste godt beskyttet til det sene tilbakeslaget.

RB: Timothy Castagne - 5/10 - Forståelig nok ikke glad i å forsøke å stoppe Mbappe. Gjorde i det minste ikke en forferdelig jobb med det.

CB: Wout Faes - 6/10 - Skiftet over for å doble opp på Mbappe, og det var da spissen vanligvis løp inn i trøbbel.

CB: Jan Vertonghen - 5/10 - En grusom slutt på Belgias EM-kampanje så ballen sprette av Vertonghens kne og forbi egen målvakt. Vanskelig å skylde for mye på ham for det. Havnet i klammeri med Mbappe da franskmannen ønsket en lett straffe.

LB: Arthur Theate - 5/10 - Overraskende slurvete med ballen, men det gjorde ikke så mye fordi Belgias plan tilsynelatende ikke var å ha ballen.

RM: Yannick Carrasco - 5/10 - Misbrukte Belgias beste sjanse til å drepe Frankrike. Hadde sjelden overtaket på Hernandez.

CM: Amadou Onana - 5/10 - Vanskelig å si om Onanas tilbakeholdenhet med å få tak i ballen var en instruksjon eller bare hans vanlige stil. Klarte ikke å sette sitt preg på kampen og ble til og med slått i en hodeduell av Kante, som er halvparten av hans størrelse.

CM: Kevin De Bruyne - 6/10 - Begynte kampen som en dyptliggende playmaker av en eller annen grunn. Forbedret seg etter hvert som kampen fortsatte og var i stand til å dra i trådene høyere opp på banen.

LM: Jeremy Doku - 5/10 - Frustrert over å ikke ha fått flere frispark. Belgia klarte bare å få ham på ballen i ikke-truende områder.

CF: Romelu Lukaku - 4/10 - Man kunne nesten tro at Lukaku var ute av form eller kom tilbake etter en større skade. Klarte ikke å holde på ballen og var ute av kontakt med lagkameratene.

CF: Lois Openda - 5/10 - Presset godt og hadde overtaket på Upamecano en gang i første omgang, noe som førte til spørsmål om hvorfor Belgia ikke gikk denne veien til mål oftere.

SUB: Orel Mangala (63' for Openda) - 5/10

SUB: Charles De Ketelaere (88' for Carrasco) - N/A

SUB: Dodi Lukebakio (88' for Castagne) - N/A

Subs not used: Thomas Kaminski (GK), Matz Sels (GK), Zeno Debast, Axel Witsel, Maxim De Cuyper, Aster Vranckx, Youri Tielemans, Arthur Vermeeren, Johan Bakayoko, Leandro Trossard

Manager

Domenico Tedesco - 3/10 - En forvirrende bruk av ressurser. Belgia prøvde å snike til seg en seier, men gjorde sjelden noe gjennombrudd for å få det til å skje.

Kampanalyse og nøkkelmomenter

Kampen mellom Frankrike og Belgia var en taktisk affære med få klare målsjanser. Frankrike, under ledelse av Didier Deschamps, viste nok en gang sin evne til å vinne viktige kamper, selv når de ikke spilte på sitt beste. Belgia, derimot, under ledelse av Domenico Tedesco, klarte ikke å utnytte sine få muligheter, og deres forsvar falt til slutt sammen under press.

Frankrike startet kampen med en 4-3-3 formasjon, med Mike Maignan i mål. Jules Kounde og Theo Hernandez spilte som backer, mens Dayot Upamecano og William Saliba var midtstoppere. På midtbanen var N'Golo Kante, Aurelien Tchouameni og Adrien Rabiot, mens angrepet besto av Antoine Griezmann, Marcus Thuram og Kylian Mbappe.

Belgia stilte med en 4-4-2 formasjon, med Koen Casteels i mål. Forsvaret besto av Timothy Castagne, Wout Faes, Jan Vertonghen og Arthur Theate. Midtbanen var besatt av Yannick Carrasco, Amadou Onana, Kevin De Bruyne og Jeremy Doku, mens Romelu Lukaku og Lois Openda var på topp.

Første omgang

Første omgang var preget av forsiktig spill fra begge lag. Belgia hadde en tidlig sjanse da Kevin De Bruynes frispark nesten lurte Mike Maignan, men den franske målvakten klarte å avverge faren. Frankrikes beste sjanse i første omgang kom fra en heading av Marcus Thuram, men ballen gikk like utenfor mål.

Aurelien Tchouameni hadde også en mulighet rett før pausen, men hans skudd fra like innenfor sekstenmeteren gikk over mål. Belgias forsvar holdt stand, og de franske angriperne klarte ikke å finne veien til mål i første omgang.

Andre omgang

Andre omgang startet med større intensitet fra begge lag. Aurelien Tchouameni kom nærmere mål da hans skudd ble avledet og tvang Koen Casteels til en lav redning. Kylian Mbappe viste sin hurtighet og teknikk da han passerte tre forsvarere og sendte et skudd like over mål.

Belgia hadde sin beste sjanse da Yannick Carrasco ble satt opp av Kevin De Bruyne, men han tok for lang tid og ble blokkert av Theo Hernandez. Kevin De Bruyne prøvde også lykken med et skudd som tvang fram en redning fra Mike Maignan.

Det avgjørende øyeblikket

Med fem minutter igjen av ordinær tid kom det avgjørende øyeblikket. Frankrike presset Belgia tilbake og spilte tålmodig rundt sekstenmeteren. N'Golo Kante spilte ballen til Randal Kolo Muani, som skjøt mot mål. Skuddet ble avledet av Jan Vertonghen og gikk i mål bak en hjelpeløs Koen Casteels. Dette selvmålet sikret Frankrike seieren og en plass i kvartfinalen.

Spillerprestasjoner

Frankrike:

• Mike Maignan: Gjorde noen viktige redninger og var rask til å avverge farer.
  • Jules Kounde: Aktiv offensivt og bidro til det vinnende målet.
  • Dayot Upamecano og William Saliba: Solid forsvarsspill og holdt Lukaku i sjakk.
  • Theo Hernandez: Viktig både defensivt og offensivt.
  • N'Golo Kante: Effektiv på midtbanen og leverte den avgjørende assisten.
  • Kylian Mbappe: Skapte problemer for det belgiske forsvaret med sin fart og teknikk.

Belgia:

• Koen Casteels: Gjorde noen gode redninger, men kunne lite gjøre med selvmålet.
  • Kevin De Bruyne: Prøvde å dirigere spillet og skapte noen farlige øyeblikk.
  • Yannick Carrasco: Misbrukte Belgias beste sjanse.
  • Jan Vertonghen: Uheldig med selvmålet, men spilte ellers en solid kamp.

Oppsummering

Frankrikes seier over Belgia i åttedelsfinalen i Euro 2024 viste deres evne til å vinne kamper under press. Selv om de ikke spilte på sitt beste, klarte de å sikre en seier takket være en kombinasjon av solid forsvarsspill og litt flaks med et selvmål. Belgia, derimot, vil se tilbake på denne kampen med frustrasjon, da de ikke klarte å utnytte sine muligheter og falt til slutt sammen under press.